fbpx Skip to content

Find dit livsformål gennem et udviklingsforløb

Har du mistet retningen eller motivationen? Et executive udviklingsforløb med fokus på dit livsformål og dine eksistentielle valg kan give dig ny motivation og nye muligheder.

Håndtegning af emoji med to græske masker, en glad og en vred

De 4 hovedfaser i et udviklingsforløb

1: Opstart

Efter det indledende møde, hvor vi har besluttet at arbejde sammen, kommer opstartfasen. Her designer vi dit udviklingsforløb med samtaler om dine behov, ønsker og drømme, der senere bliver til mere og mere konkrete valg og fravalg.

Denne fase strækker sig typisk over 2-3 sessioner, med genbesøg under forløbet. I denne og næste fase anbefaler jeg ca 2 uger mellem hver session.

2: Nu-og-her udfordringer

Der er ofte brande, der skal slukkes i begyndelsen af et udviklingsforløb. Noget har sat processen i gang, og det skal håndteres. Når brandene er slukket og røgen har lagt sig, bliver det muligt at kigge langt.

Denne fase strækker sig typisk over 2-3 sessioner, og her vil du blive klogere på hvilke automatiserede mønstre du aktiverer under pres.

3: Den lange bane

Nu er det tid til et dybere spadestik: Hvor vil du hen med dit liv og din karriere? Hvilke eksistentielle dilemmaer skal du navigere i, og hvad vil prisen være for at vælge dig selv til eller fra?

Denne fase strækker sig typisk over 3-4 sessioner, og du vil muligvis blive udfordret i arbejdet med at opdage og demontere uønskede adfærds- og tankemønstre. Du vil opdage mønstre, der engang har tjent dig godt – men som ikke længere gør det. Kodeordet er opmærksomhed, og din opmærksomhed er tredelt: krop, tanker og følelser. Ofte suppleres udviklingsforløbet med en form for kropsterapi og/eller meditation, og du vil muligvis opleve kraftig drømmeaktivitet.

Når du er klar, går vi over til at ses ca en gang om måneden.

4: Integration

I udviklingsforløbets integrationsfase begynder du at bruge den nye manual til dig selv, som du har opbygget gennem det seneste 6-9 måneder. Du reflekterer, sanser, justerer og fintuner hvordan du ønsker at leve og agere i dit liv og din karriere. Nogle skifter karrierespor, andre finder ny dedikation til deres eksisterende job, ligesom nogle vælger at genforhandle deres familiære kontrakter.

Denne fase strækker sig over de resterende sessioner. Ofte vil der være et ønske om at gå til regelmæssige “service-tjek” for at fastholde den nye kurs, og for at håndtere nye eksistentielle problematikker, som livet byder en.

Et billede af en sti i en skov med teskten "udviklingsforløb" skrevet henover

Om udviklingsforløbet

Faserne er i høj grad individuelle, og der kan være stor variation mellem dit forløb og en anden persons forløb.

Det, forløbene har til fælles, er, at de kræver dedikation, nysgerrighed og åbenhed for nye oplevelser.

Udover den tid, sessionerne tager, skal du regne med at sætte minimum 15-30 minutter af til øvelser og procesdagbog hver dag.

Om aflæring

Du vil muligvis opleve at du i starten af forløbet vil føle at du er på usikker grund, eller at du måske føler dig mere usikker og famlende, før du får det bedre.

Det er ikke ualmindeligt, og det er en vigtig del af processen med at blive klogere på hvordan du bærer dig ad med at være dig. Det er en del af din rejse, dit liv, dit arbejde og dine resultater.

For at gøre noget nyt, må du aflære noget gammelt.

Det kræver mod og vedholdenhed at finde sin kerne, at kende sine værdier og at være i stand til at forsvare dem, når de bliver sat på prøve.

Det er derfor, det er vigtigt at have en professionel ledsager med på rejsen.

Asger Johannes Steenholdt

+45 2688 0736

asger@asgersteenholdt.com

Østerbrogade 142, 1.tv, 2100 København Ø

Sophie Brahes Gade 1, 3000 Helsingør

CVR 20745207

Medlem af dansk psykoterapeutforening logo
Back To Top

Hjemmesiden bruger cookies.  Læs mere