fbpx Skip to content
Tegning af en emoji med to hænder der beder

Træn din taknemmelighed

Taknemmelighed

Forleden foreslog min kone på vores gåtur at vi på skift fortalte om de ting, vi var taknemmelige for. Vi gik langs vandet i Hornbæk (allerede dér er der noget at være taknemmelig for!), og hver sætning blev afsluttet med et “tak”.

 

 

  • “Jeg er taknemmelig for at du foreslog det. Tak.”
  • “Jeg er taknemmelig for at du vil lege med. Tak.”
  • “Jeg er taknemmelig for at jeg har en krop der fungerer så godt selvom jeg snart bliver 57. Tak!”
  • “Jeg er taknemmelig for at vi kan gå her uden frygt og bekymringer. Tak!”
  • “Jeg er taknemmelig for….”

 

Vi havde et par kilometer at gå, og jeg tænkte at vi nok hurtigt løb tør for emner, men efterhånden som vi gik og livets mirakel gik op for os, blev der mere og mere at takke for. Og jeg følte mig ikke kun mere og mere taknemmelig, men også mere og mere fuld af livsenergi. Det var faktisk svært at stoppe. Den sidste replik blev “Jeg er taknemmelig over evnen til at være taknemmelig. Tak.”

 

 

At nemme at takke

Her blev en af ordets betydninger klar: Det er ikke altid nemt at sige tak. Det kan være svært at få øje på det, der går godt. Måske det er med taknemmelighed som med så meget andet; det bliver bedre, når det trænes. Når vi gør det oftere, bliver det lettere. Vi “nemmer at takke”.

 

Det er vigtigt at sige, at det ikke handler om at male skraldespanden lyserød. Det handler om, at når man nemmer at takke, så bliver man også bedre til at tale om det, der IKKE fungerer – og det er også vigtigt at kunne. Hvis du er den videnskabelige type og vil vide lidt mere om hvordan det hænger sammen, så læs videre her.

 

Put en mønt i Tak-O-Meteret

Ligesom med andre ting der skal trænes, starter man i det små og øver sig op til mere. Du løber jo heller ikke et maraton uden at have trænet lidt i forvejen. Eller meget. En god begyndelse er at gå en tur med din kæreste eller en god ven, og sætte en tidsramme på en kilometer eller et kvarter, og så skiftes til at takke for noget, der gør livet dejligere.

 

Hvad er du taknemmelig for?

 

Vil du arbejde med din personlige udvikling?
Skriv til mig og få 15 minutters gratis konsultation.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top

Hjemmesiden bruger cookies.  Læs mere