Skip to content
Et billede af Asger Johannes Steenholdt i en skov med teksten "Walk & Talk Terapi"

Walk & Talk Terapi

Walk & Talk

De fleste har oplevet at Walk’n’Talk kan noget særligt, og det at dele sine tanker uden at have “tænkt sig som før man taler” på en eller anden måde gør os klogere. Mange får deres bedste ideer på deres gåture, og den store danske filosof  Søren Kierkegaard travede København tyndt mens han tænkte. Så man kan gå for at tænke – og man kan tale for at blive klogere. Ledelsfilosoffen Ole Fogh Kirkeby kalder det at tale for at tænke for “translokutionaritet”, og oversætter det til “jeg ved ikke, hvad jeg synes, før jeg hører mig selv sige det”.

Du behøver altså ikke at tænke før du taler!

Vi tænker med kroppen

Det er ikke kun gå-bevægelsen, der får os til at tænke bedre: Når vi for eksempel fægter engageret med armene som var vi italienere, så sker der noget godt med vores tænkning. Det kaldes Embodied Cognition. Når vi befinder os andre steder end de typiske “tænkesteder” sker der noget nyt.

Når vi er i naturen i stedet for på kontoret, eller når vi er på rejse frem for derhjemme, tænker vi på andre måder. Det kaldes Situated Cognition. Det er med andre ord ikke lige meget, hvor du er.

Og når vi deler vores tanker med andre, bliver vi selv klogere – det kaldes Distributed Cognition. Det hele er smukt  opsummeret af Annie Murphy Paul i bogen “the Extended Mind”, som kan anbefales.

Når du siger, hvad du tænker, kan du tænke over det, du siger

Dejligt, at intuitionen, der sagde, at en Walk & Talk ikke bare er “konsulentens pause” eller “terapeutens mulighed for lidt motion”, men et vigtigt og væsentligt værktøj, der hjælper mennesker til at vokse, nu er bevist! Hvad gør vi så med det?

Jeg tilbyder en gåtur i naturen, hvor min klient er 100% procent i centrum, med hendes udfordringer, hendes (eller hans, selvfølgelig) følelser, problemer og dilemmaer.

Jeg har den overbevisning, at min klient selv er specialisten på sit eget liv og sin egen gerning – men muligvis skal genetablere kontakten til dén specialist. Derfor kommer der hverken gode råd eller vejledning fra mig – men til gengæld et ubetinget nærvær og en rummelig, ikke-dømmende terapeutisk tilgang.

Du kan se en kort video om Walk & Talk Terapi her – tag fat i mig hvis du vil udforske, hvordan walk and talk terapi kan hjælpe dig.

Vil du arbejde med din personlige udvikling?
Skriv til mig og få 15 minutters gratis konsultation.
Back To Top

Hjemmesiden bruger cookies.  Læs mere